Houbové severočeské karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 151.7 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 7235.1 mg
  • Vitamín A 7235.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme cibuli. Pak přidáme nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a dusíme je doměkka. K houbám přisypeme kostičky slaniny a žemle, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a necháme na ohni za stálého míchání zhoustnout.

  • 3

    Ze směsi vytvoříme malé placičky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Placičky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu