Ostravské hovězí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 105.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu