Valašský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kysané zelí
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 100 g Jablka
  • 50 g Sušené švestky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 dl Smetana
  • 4 cl Citrónová šťáva
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.4 mg
  • Vláknina 5360 mg
  • Vitamín A 5360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na nudličky, řepu a jablka na kostky, cibuli na drobno a křen nastrouháme.

  • 2

    Směs promícháme, mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Nakonec přidáme rozpůlené sušené švestky, zalijeme smetanou a necháme vychladit.

Komentáře k receptu