Slezská masová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Houby sušené
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 g Klobása debrecínská
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.94 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 149.3 mg
  • Draslík 1432.1 mg
  • Vláknina 20454.8 mg
  • Vitamín A 20454.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí, vepřové i kuřecí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, klobásy na kolečka.

  • 2

    Kysané zelí necháme okapat, krájíme na menší kousky, čerstvé zelí omyjeme a také pokrájíme.

  • 3

    Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby namočíme do vody.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme část sádla, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme kysané zelí, přilijeme trochu vody a necháme přikryté dusit do měkka.

  • 5

    Ve druhém hrnci zpěníme na části sádla zbývající cibuli, přisypeme pokrájené čerstvé zelí, přidáme kmín, sůl, ocet i cukr, promícháme, přilijeme vodu a také necháme přikryté dusit do měkka.

  • 6

    Ve třetím hrnci osmažíme slaninu, přidáme hovězí maso a opečeme ho za stálého míchání ze všech stran. Přisypeme kmín, poté přidáme houby i s vodou, ve které byly namočené. Hrnec přikryjeme poklicí a maso v něm dusíme přibližně 20 minut. Přimícháme vepřové maso, chvíli mícháme a smažíme, nakonec přisypeme ještě maso kuřecí. Masovou směs dochutíme pepřem, solí, v případě potřeby přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, přimícháme rozkrájenou klobásu.

  • 7

    Do hrnce s masem postupně přimícháme měkké podušené čerstvé i kysané zelí, směs rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu