Pikantní nudličky z telecí kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 800 g Telecí kýta
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.32 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 188 mg
  • Draslík 1046.5 mg
  • Vláknina 3239.8 mg
  • Vitamín A 3239.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které opepříme, osolíme a promícháme s moukou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso v něm za stálého míchání prudce ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme do mísy a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

  • 3

    Ve zbylém oleji v pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a žampiony, přilijeme pivo s trochou vody a přikryté krátce dusíme. Pak do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání dusíme, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme osmažené maso, vše zjemníme přimícháním másla, osolíme a prohřejeme. Maso s žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Komentáře k receptu