Pečené chlebíčky ke guláši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 6 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 305.8 mg
  • Vláknina 1033 mg
  • Vitamín A 1033 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko nalijeme do hrníčku, trochu zahřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout.

  • 2

    Máslo a sádlo rozehřejeme, osolíme, vylijeme do misky, přidáme kvásek, pomalu přidáváme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které vyklopíme na vál a rukama zpracováváme, až se přestane lepit na ruce. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout na 60 minut.

  • 3

    Pomocí menší naběračky rukama tvarujeme housky, skládáme je na pečicím papírem vyložený plech a necháme 60 minut kynout.

  • 4

    Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, posypeme kmínem a sezamovými semínky a pečeme v troubě přibližně 60 minut.

Komentáře k receptu