Ořechový koláč s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Ořechy vlašské
  • 100 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Cukr moučkový
  • 200 g Máslo jihočeské
  • 40 ml Rum
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Káva turecká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 3210.5 mg
  • Vitamín A 3210.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme se 120 g cukru, pomalu vmícháváme pomleté ořechy, strouhanku. Z bílku vyšleháme sníh, do kterého po ztuhnutí přidáme 120 g cukru a lehce ho vmícháme do žloutku. Vylijeme na vymaštěný plech, vložíme do teplé trouby, kde pečeme 30 minut.

  • 2

    Upečený a vychladlý korpus rozřízneme po délce na dva díly, na jeden díl naneseme náplň a druhým přikryjeme. Okraje potřeme také náplní a obalíme pomletými ořechy.

  • 3

    Náplň: Do hrníčku dáme 20 g kávy /3 lžičky/, zalijeme vařící vodou, scedíme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme máslo, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z citrónu, vanilkový cukr, rum a nakonec vychladlou kávu. Dobře promícháme.

Komentáře k receptu