Hubník na Slovácku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo jihočeské
  • 150 g Kopřiva
  • 300 g Houby sušené
  • 200 g Krupice dětská
  • 100 g Salám měkký
  • 30 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 1018.9 mg
  • Vláknina 7107 mg
  • Vitamín A 7107 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na 30 minut do vody. Housky nakrájíme do mísy s mlékem, přidáme nasekanou cibuli, nasekanou kopřivu, krupici, nastrouhaný salám, rozklepneme vejce, podle chuti přidáme sůl, pepř. Ve vodě namočené houby scedíme, vysypeme na pánev s rozpáleným máslem, podusíme a přidáme do mísy. Směs spolu dobře promícháme, vysypeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu