Šumavské krůtí karbanátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 349.6 mg
- Draslík 490.9 mg
- Vláknina 1161.5 mg
- Vitamín A 1161.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Krůtí maso nameleme na masovém strojku. Na pánvi zpěníme na polovině másla nakrájenou cibuli. Necháme ji vychladnout. 
- 
                                2Cibuli dáme do mísy, přidáme krůtí maso, nadrobno nakrájenou šunku, sekanou petržel, sůl, pepř a smícháme dohromady. Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Přikryjeme je a necháme 30 minut chladit. 
- 
                                3Rozehřejeme olej s druhou polovinou másla. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj karbanátky a zprudka je 2-3 minuty z každé strany dozlatova osmažíme. 
- 
                                4Odstavíme na mírnější oheň a asi 10 minut dosmažíme, jednou obrátíme, aby nezůstaly uvnitř syrové. 
- 
                                5Z pánve je vyndáme a necháme osušit na papírových ubrouscích. 
- 
                                6Na pánev rozklepneme vejce a středně prudce je smažíme, až jsou bílky pevné a žloutky ještě měkké. Karbanátky rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        