Muflon na žampiónech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Bobkový list
  • 200 g Houby čerstvé
  • 10 g Nové koření celé
  • 250 g Brusinky
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 600 g Mufloní maso
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 1086.1 mg
  • Vláknina 11735 mg
  • Vitamín A 11735 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, vložíme do misky, přidáme nové koření, na plátky nakrájený citron, celý pepř, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme olejem, promícháme a necháme na chladném místě naložené celou noc.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na tenké nudličky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vložíme na tenké pásky nakrájené naložené maso, mletý zázvor, na kolečka nakrájenou feferonku, na tenké nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a dusíme přibližně 50 minut. Do poloměkkého masa přidáme na pásky nakrájené houby, přidáme víno, vylijeme brusinky a necháme přiklopené vařit dalších přibližně 40 minut.

  • 3

    Měkké maso nakonec dochutíme pepřem.

Komentáře k receptu