Celerový oukrop

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Husí sádlo
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.4 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 674.5 mg
  • Vláknina 7951.5 mg
  • Vitamín A 7951.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut.

  • 2

    Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny.

  • 3

    Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme.

Komentáře k receptu