Šumavský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 189.7 mg
  • Vláknina 1081 mg
  • Vitamín A 1081 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 1 litr vody, přidáme 2 lžičky soli a 250 g pokrájeného tvrdého chleba (hlavně kůrky). Vsypeme majoránku, přidáme 2 lžíce sádla a vaříme přibližně 30-35 minut.

  • 2

    Před koncem vaření do polévky rozklepneme 2 vejce, promícháme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Na talíře dáme omytý, drobně pokrájený kerblík, zalijeme polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu