Vodnicové zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Tuřín
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1.1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 16.7 mg
  • Vláknina 6521.3 mg
  • Vitamín A 6521.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulvy vodnice - zelí, omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky. Nastrouhané vodnice dáme do mísy a spaříme je vařící vodou (1 l). Vodu potom slijeme, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, přidáme sůl, cukr, kmín a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 2

    V druhém hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme mouku, promícháme a po zpěnění doložíme scezené měkké zelí. Vodnici - zelí dochutíme smetanou a citronovou šťávou podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu