Kvíčaly na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Kvíčala
  • 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 2.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 63.6 mg
  • Vláknina 748.2 mg
  • Vitamín A 748.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškubeme 2 kvíčaly, vykucháme je, odřežeme hlavy, křídla a dobře je omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo. Vložíme na něj kvíčaly, jalovec, na kvíčaly položíme několik plátků anglické slaniny a pečeme v troubě při 190°C.

  • 3

    Po 30 minutách přilijeme pod kvíčaly pivo, kvíčaly posypeme citrónovou kůrou, do piva dáme 1 lžíci strouhanky. Kvíčaly polijeme výpekem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut.

  • 4

    Upečené kvíčaly vyjmeme a dáme na talíře. Přecezeným výpekem kvíčaly polijeme a servírujeme. Podáváme k nim bílý chléb.

Komentáře k receptu