Houbová polévka s noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 10 g Máslo bylinkové
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Petržel kořen
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 1170.4 mg
  • Vláknina 15229.8 mg
  • Vitamín A 15229.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, cibuli, houby, mrkev, celer a petržel očistíme a omyjeme.

  • 2

    Brambory nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Houby pokrájíme na plátky, a kořenovou zeleninu na malé kostičky.

  • 3

    V hrnci si rozpálíme máslo (40 g) a cibuli zpěníme, přimícháme k ní zeleninu a společně 1 - 2 minuty smažíme. Pak zeleninu zalijeme vodou, přidáme brambory, houby, kmín, sůl, pepř, majoránku a polévku vaříme přibližně 20 minut.

  • 4

    Mezitím si v misce vymícháme bylinkové máslo s hrubou moukou, s kypřícím práškem do pečiva a 1 vajíčkem na polotužší těsto. Když je zelenina měkká, lžičkou vykrajujeme noky a dáváme je do vařící polévky. Vaříme je přibližně 1-2 minuty. Polévku dochutíme Vegetou a podáváme.

Komentáře k receptu