Pohankové lívanečky s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pohanková
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 dl Minerální voda perlivá
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 870 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 252.8 mg
  • Draslík 233.1 mg
  • Vláknina 6661 mg
  • Vitamín A 6661 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

  • 2

    Do mísy nasypeme pohankovou mouku, přilijeme perlivou vodu, přidáme vejce, špetku soli, jablka, skořici, vše promícháme a necháme několik minut odpočinout.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na rozpálenou pánev a pohybem pánve trochu těsto rozlijeme. Smažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.

  • 4

    Upečené lívanečky potřeme tekutým medem, ozdobíme kopečkem šlehačky, kterou posypeme skořicovým cukrem, a podáváme.

Komentáře k receptu