Pohankové noky s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pohanková
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 80.7 mg
  • Vláknina 4984 mg
  • Vitamín A 4984 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.

  • 4

    Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.

Komentáře k receptu