Horácká česnečka s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 892 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 11.9 mg
 - Draslík 158.3 mg
 - Vláknina 9325.3 mg
 - Vitamín A 9325.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je vaříme přibližně 45 minut. Do vody ještě ke kroupám přidáme sůl, majoránku, celou oloupanou cibuli a očištěnou, omytou mrkev.
 - 
                                2
Druhou oloupanou menší cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
V pánvi si rozpustíme slaninu a pak ji dozlatova vysmažíme. Slaninové škvarky vyjmeme, dáme je do misky a na omastku ze slaniny zpěníme dorůžova cibuli. Vyjmeme uvařenou mrkev i cibuli.
 - 
                                4
Do polévky s téměř uvařenými kroupami přimícháme usmaženou cibuli, polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.
 - 
                                5
Před podáváním přimícháme petrželku a škvarky.