Těstoviny zapečené s kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Těstoviny flíčky
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 993.3 mg
  • Vláknina 10259.8 mg
  • Vitamín A 10259.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 211.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Uzené maso rozkrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Fleky uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme se lžící oleje.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, krátce na něm osmažíme nakrájenou kapustu, přilijeme polovinu vývaru, opepříme, osolíme a pod pokličkou 15 minut dusíme.

  • 4

    V druhé pánvi na zbylém oleji osmažíme nakrájené uzené maso a cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme druhou polovinu vývaru, přimícháme smetanu, přivedeme k varu a přisypeme nastrouhaný sýr.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme tukem, rozprostřeme v ní polovinu uvařených těstovin, pak přidáme směs uzeného masa se sýrem, dušenou kapustu a nahoru zbylou polovinu fleků. Vše zalijeme šťávou z obou pánví a fleky zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu