Hovězí polévka s kroupovou omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kroupy malé
  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 885 mg
  • Vláknina 22577.8 mg
  • Vitamín A 22577.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je v dostatečném množství osolené vody uvaříme. Uvařené kroupy scedíme, necháme důkladně okapat v cedníku. Potom je rozprostřeme v rozehřáté, olejem vymazané pánvi, zalijeme rozšlehanými vajíčky a zvolna upečeme omeletu. Upečenou nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vývar, nasypeme do něj nastrouhanou zeleninu a přidáme kousky kroupové omelety. Polévku podle chuti opepříme a osolíme, podáváme posypanou jemně nasekanou natí petrželky.

Komentáře k receptu