Skořicové točenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Droždí
  • 100 g Hera
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Mouka polohrubá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 289.2 mg
  • Vláknina 7087.3 mg
  • Vitamín A 7087.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme vajíčka, Heru, špetku soli a vykynutý kvásek, vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem se skořicí. Těsto svineme a roládu rozkrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, které obalíme z jedné strany v mouce.

  • 4

    Jednotlivé točenky rozložíme na pečicí papír na plechu pomoučenou stranou dolů, necháme je ještě alespoň 15 minut kynout a potom 15 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Upečené ihned sundáme z plechu na servírovací mísu nebo talíře a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu