Koláč s jablkovými povidly a vanilkovým cukrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Brambory vařené ve slupce
  • 9 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Povidla jablková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 104.1 mg
  • Draslík 185.5 mg
  • Vláknina 3409.6 mg
  • Vitamín A 3409.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s práškem do pečiva smícháme s cukrem, máslem, žloutkem, nastrouhanými bramborami, jedním vejcem a citrónovou kůrou. Vypracujeme vláčné těsto které dáme cca na 2 hodiny do chladu.

  • 2

    Vychlazené těsto vyválíme na dvě placky, slabší a silnější.

  • 3

    Silnou dáme na vymazaný plech a potřeme jablkovými povidly s citrónovou kůrou. Posypeme vanilkovým cukrem.

  • 4

    Přikryjeme slabším plátem a strany přitiskneme k sobě. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně teplé troubě.

  • 5

    Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu