Hutná polévka z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 300 g Tykev
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Polévkové koření
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 541 mg
  • Vláknina 9685 mg
  • Vitamín A 9685 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vydlabanou dužinu z tykve i s jádry dáme vařit do 1 l osolené vody. Po 1 hodině vaření scedíme, dužinu vyhodíme. Do vývaru z tykve dáme vařit na kostičky nakrájenou všechnu zeleninu asi na 20 minut.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pepř, papriku a mouku a krátce osmažíme. Zředíme trochou vývaru a rozmíchané vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 5 minut povaříme. Mezitím uvaříme nudle podle návodu, propláchneme a okapané přidáme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu