Polévka ze zeleninových zbytků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Těstoviny flíčky
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Lečo s párkem
  • 20 ml Polévkové koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1105 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 474 mg
  • Vláknina 7890 mg
  • Vitamín A 7890 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vyškvařené slanině na kostičky osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vmícháme papriku a prolisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Vsypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1.5 l vody, osolíme a necháme vařit asi 10 minut, až brambory změknou. Do vývaru přidáme zbytky leča a okapané flíčky, které jsme uvařili podle návodu. Dochutíme polévkovým kořením.

Komentáře k receptu