Holoubata po debrecínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Klobása Dunajská
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Holoubata
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1310 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 1093.9 mg
  • Vláknina 11607.5 mg
  • Vitamín A 11607.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná holoubata osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

  • 2

    Mezitím připravíme zeleninu. Kapustu nakrájíme na malé kusy a spaříme vařící vodou. 50g slaniny pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, na ní osmažíme cibuli nadrobno do růžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme kapustu, mrkev a papriku na nudličky, nakonec dunajskou klobásu na plátky. Zakryjeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Upečená holoubata rozpůlíme, přelijeme hotovou omáčkou ze zeleniny.

Komentáře k receptu