Kachna na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 30 g Cukr třtinový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • 1.2 kg Kachna mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 139.3 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu potřeme solí a pepřem, vložíme do pekáče a obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí. Podlijeme bílým octem, zakryjeme poklopem a v mírně vyhřáté troubě dusíme, dokud maso není měkké. Kachnu průběžně obracíme a podléváme vodou, hotovou ji vyjmeme, maso naporcujeme a vložíme do kastrolu. Do výpeku v pekáči přidáme třtinový cukr, smetanu smíchanou s moukou, osolíme, zalijeme vínem a povaříme. Rozmixujeme dohladka ručním mixérem a nalijeme na porce kachny v kastrolu.

Komentáře k receptu