Guláš s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Rýže loupaná
  • 9 g Sůl
  • 250 g Zelí kysané
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 66.6 mg
  • Draslík 262 mg
  • Vláknina 5541.7 mg
  • Vitamín A 5541.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, posypeme paprikou a kmínem, krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájené maso, osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a zvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme.

  • 2

    Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí, pokryjeme vodou a dusíme 10 minut, vmícháme rýži a dusíme dalších 10 minut. Odstavíme, osolíme a vmícháme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu