Transylvánský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 10 g Sůl
  • 700 g Zelí kysané
  • 10 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 g Kopr sušený
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 471.3 mg
  • Vláknina 8750 mg
  • Vitamín A 8750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2162.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a kmínem a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme vepřové maso nakrájené na kostky a orsstujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný kopr, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme a promícháváme. Když je maso poloměkké přidáme zakysané zelí a dodusíme. Zalijeme smetanou, dochutíme a krátce povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu