Bramborovo-klobásové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 150 g Strouhanka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 856.4 mg
  • Vláknina 11629 mg
  • Vitamín A 11629 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Zatímco se brambory vaří, dáme do mísy nasekanou petrželku, vejce, sůl, pepř, majoránku, cibuli a nadrobno nakrájenou dunajskou klobásu.

  • 2

    Uvařené brambory slijeme, důkladně rozmačkáme a přidáme do mísy. Všechny suroviny dokonale prohněteme, z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu