Škvarkové pagáče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Vepřové škvarky
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 125 g Sádlo škvařené
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 30 ml Rum
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 200 mg
  • Vláknina 5181.3 mg
  • Vitamín A 5181.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku, sůl, pepř, rum, víno, mléko a jemně nasekané škvarky, rozpuštěné v sádle. Přidáme droždí, rozmíchané v půl dcl mléka a vypracujeme kompaktní těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Po dvou hodinách těsto vyválíme na plát, ten přeložíme napůl a ještě napůl, zabalíme do alobalu a dáme přes noc do ledničky. Druhý den z těsta vyválíme centimetr silný plát, ze kterého rádlem krájíme jednotlivé pagáče, povrch nožem narýhujeme do čtverců a potřeme bílkem. Rozložíme na vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout, poté upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu