Halászlé na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1200 g Kapr obecný
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 g Nudle široké
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.3 l Voda pitná
  • 1.3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 1172 mg
  • Vláknina 2883 mg
  • Vitamín A 2883 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a rajčata nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Feferonky nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Opláchnuté rybí maso vložíme do studené vody spolu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Zchladlý vývar scedíme, maso z ryby pečlivě obereme z kostí.

  • 3

    V dalším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zarestujeme. Vmícháme sladkou papriku, zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přilijeme vývar z ryby, přidáme rajčata, papriky, feferonky a na mírném plameni vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme do ní obrané rybí maso a necháme v polévce prohřát.

  • 4

    V mezičase v osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 5

    Do hlubokých talířů rozdělíme nudle, vlijeme polévku a přidáme kysanou smetanu.

Komentáře k receptu