Maďarské makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Gouda 45%
  • 300 g Špagety, Makarony vařené
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Houby čerstvé
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 209 mg
  • Vláknina 4285.5 mg
  • Vitamín A 4285.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na másle zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, kmín a očištěné, na nudličky nakrájené zelené papriky. Vše chvíli smažíme. Potom vsypeme na kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme.

  • 2

    Když houby změknou, zaprášíme je troškou hladké mouky a ještě chvilku podusíme. Přilijeme trochu vody, osolíme a do omáčky vmícháme smetanu.

  • 3

    Hotovou omáčku promícháme s vařenými makarony a na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu