Székelský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.25 kg Cibule
  • 0.75 kg Vepřové maso libové
  • 0.75 kg Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 165.6 mg
  • Draslík 591.9 mg
  • Vláknina 9778.3 mg
  • Vitamín A 9778.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4745.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do kastrolu a přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, papriku, kopr a kmín. Pod pokličkou vše dusíme ve vlastní šťávě a později mírně podlijeme.

  • 2

    Když je maso částečně měkké, přidáme kysané zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme hustou smetanu a vše povaříme.

Komentáře k receptu