Škvarkové placičky s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 g Droždí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.25 kg Vepřové škvarky
  • 0.5 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 177.1 mg
  • Vláknina 9304.8 mg
  • Vitamín A 9304.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme máslo, nasekané škvarky, sůl, droždí vykynuté v trošce mléka, víno, pepř a vypracujeme těsto. Přikryté necháme asi 1 hodinu odpočinout, potom je několikrát přeložíme a opět necháme několik hodin odpočinout (nejlépe přes noc).

  • 2

    Před vykrajováním tvarů těsto rozválíme, složíme a znovu rozválíme na plát asi 3/4cm vysoký. Vykrajujem placičky, nožem je na povrchu rýhujeme, potřeme vejcem a necháme je 20 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu