Vejce sázená po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 302.8 mg
  • Draslík 127.5 mg
  • Vláknina 1162 mg
  • Vitamín A 1162 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřáté máslo v ohnivzdorné míse rozložíme kolečka cibule, osmahneme je a posypeme mletou paprikou.

  • 2

    Na cibuli vyklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly celé, osolíme a zapečeme. Během zapékání pokropíme vejce hustou smetanou a posypeme je nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu