Halászlé - maďarská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 500 g Kapr obecný
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 476.3 mg
  • Vláknina 2994.7 mg
  • Vitamín A 2994.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli na kolečka, zaprášíme mletou červenou paprikou, osolíme, přidáme nakrájené rybí maso a očištěné brambory nakrájené na kostičky.

  • 2

    Zalijeme vodou a uvaříme na mírném ohni bez míchání do měkka.

  • 3

    Před dovařením přidáme malou pálivou papričku.

Komentáře k receptu