Semilune, moldavské citronové půlměsíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 320 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Marmeláda rybízová
  • 280 g Máslo čerstvé
  • 430 g Cukr moučkový
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 504.8 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, prolisovanými vařenými žloutky, šťávou a nastrouhanou kůrou z 1 citronu, přidáme hladkou mouku, třeme dále vařečkou a potom rukama vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát silný asi 4 mm a formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Pečivo narovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova na mírném ohni.

  • 3

    Mezitím ze 150 g moučkového cukru, šťávy a kůry z jednoho citronu utřeme polevu.

  • 4

    Upečené semilune spojíme zavařeninou z černého rybízu a potřeme citronovou polevou.

  • 5

    Podáváme jako zákusek.

Komentáře k receptu