Vařený tuřín na polský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 kg Tuřín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 10.1 mg
  • Vláknina 6480 mg
  • Vitamín A 6480 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmažíme dozlatova strouhanku.

  • 2

    Oloupaný a omytý tuřín pokrájíme na hranolky o síle 1,5 - 2 cm. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 30 minut. Poté tuřín scedíme, porce upravíme na talíře, polijeme máslem se strouhankou a podáváme.

Komentáře k receptu