Polské lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 6 g Sůl
  • 5 g Droždí
  • 160 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Máslo z moravy
  • 200 ml Voda pitná
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 200.5 mg
  • Draslík 111.6 mg
  • Vláknina 3275 mg
  • Vitamín A 3275 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, mléko, vodu, droždí a rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme několik hodin kynout. Do vykynutého těsta jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na rozpáleném másle osmažíme slabé lívanečky dozlatova. Ještě teplé pomažeme taveným sýrem a posypeme strouhaným sýrem a slepíme k sobě.

Komentáře k receptu