Trhané petrželové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 321.7 mg
  • Draslík 175.6 mg
  • Vláknina 4958.8 mg
  • Vitamín A 4958.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, necháme svařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a manší lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do vody, vaříme přibližně 10 minut.

  • 2

    Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.

Komentáře k receptu