Holubky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 10 g Bobkový list
  • 100 g Husí sádlo
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Kečup ostrý
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 102.5 mg
  • Draslík 1125.4 mg
  • Vláknina 22605.2 mg
  • Vitamín A 22605.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přisypeme rýži, za stálého míchání osmahneme, přidácháme mleté maso, sůl, pepř, mletou papriku, kečup, podusíme do hnědé barvy, odstavíme a necháme směs vychladnout.

  • 2

    Do velkého hrnce nalijeme vodu, ocet, zelí zbavíme poškozených listů, vyřízneme košťál a celou hlávku vložíme do vody, vaříme přibližně 15 minut, když dostanou listy žlutou barvu, můžeme zelí vyjmout z vody. Necháme vychladnout, potom rozdělíme listy, žebra naklepeme paličkou, nebo uřízneme. Košťály a hrubé listy naskládáme na dno hrnce, aby se jídlo nepřipálilo. Každý list naplníme připravenou směsí, zavineme, skládáme vedle sebe do hrnce. Když máme naplněný hrnec a došla nám směs i listy, okraje hrnce obložíme bobkovým listem, polijeme kečupem, vše zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.

  • 3

    Uvařené holubky necháme pod poklici odpočinout, potom je opatrně lžící vyndáváme, aranžujeme na mělké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu