Šolet s pohankou a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 30 g Petržel - nať
  • 200 g Pohanka
  • 200 g Fazole
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 193.3 mg
  • Draslík 270.1 mg
  • Vláknina 8830.8 mg
  • Vitamín A 8830.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci převaříme vodu, necháme ji vychladnout, vysypeme do ní fazole a necháme je celou noc namočené.

  • 2

    Umyté maso nakrájíme na velké kusy, které osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli a na oleji a cibuli opečeme maso z obou stran. Maso posypeme mletou paprikou, přisypeme fazole, zalijeme vodou a pod poklicí vaříme přibližně 120 minut doměkka. Před dokončením vaření vmícháme do jídla uvařenou pohanku, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, opět hrnec přiklopíme poklicí, vložíme ho do teplé trouby a udržujeme teplé až do podávání.

Komentáře k receptu