Husí krk nadívaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Játra husí
  • 150 g Husí sádlo
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Vepřové maso tučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Husí krk
  • 1 ks Husí žaludky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4192 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 377 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 2435.7 mg
  • Draslík 1309.8 mg
  • Vláknina 5609.6 mg
  • Vitamín A 5609.6 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku.

  • 2

    Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk sešijeme na širokém konci, druhým koncem naplníme nádivkou a též sešijeme.

  • 3

    Vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem.

  • 4

    Povrch potřeme sádlem a za občasného podlévání pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200 stupňů.

  • 5

    Krájíme na plátky a podáváme teplé nebo zastudena.

  • 6

    Podáváme s rýží nebo s brambory a nastudeno s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu