Rumunské paprikové lusky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 505.2 mg
  • Draslík 758.7 mg
  • Vláknina 15219.9 mg
  • Vitamín A 15219.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z paprik odřízneme vršky, odstraníme jádřince a zalijeme horkou, špetkou soli osolenou vodou. Poté je ihned vychladíme ve studené tekoucí vodě a necháme okapat. Čtyři celé paprikové lusky odložíme stranou k dalšímu použití. Z ostatních stáhneme slupku, krájíme je na nudličky a vložíme do misky.

  • 2

    V pánvičce rozpálíme 30 g tuku, osmahneme na něm oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme rozkrájené paprikové lusky, ochutíme solí, pepřem a vlijeme rozkvedlané vejce. Stálým mícháním vajíčka smažíme až do ztuhnutí. Připravenou směsí plníme celé paprikové lusky. Ve velké pánvi nebo v nízkém širokém hrnci rozehřejeme zbylý tuk a opečeme papriky z každé strany. Potom je podlijeme teplou vodou a povaříme ještě 10 - 15 minut.

  • 3

    Těsně před podáváním rozdělíme lusky na čtyři jednotlivé talíře, polijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu