Rassolnik leningradský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 300 g Okurky nakládané
  • 100 g Mrkev kořen
  • 150 g Kroupy ječné
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1449 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 649 mg
  • Vláknina 14569.9 mg
  • Vitamín A 14569.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a spolu s cibulí a okurkami nakrájíme na nudličky. Kopr a petrželovou nať drobně nasekáme.

  • 2

    Na másle osmažíme mrkev s cibulí dozlatova.

  • 3

    Propláchnuté a okapané kroupy dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Poté kroupy scedíme a vložíme do vroucího vývaru spolu se solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 40 minut. V polovině varu do polévky propasírujeme usmaženou mrkev s cibulí, brambory, okurky a petrželovou nať s koprem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.

Komentáře k receptu