Pohankové vdolečky s vařenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka pohanková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 28.5 mg
  • Vláknina 745.4 mg
  • Vitamín A 745.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou a pohankovou mouku, promícháme je. Uprostřed utvoříme důlek, přidáme cukr a nalijeme do něj žloutky ušlehané s teplým mlékem a sušenými droždím. Vytvoříme hladké těsto, mísu zakryjeme a těsto necháme asi 30 minut odpočívat.

  • 2

    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme dalších 15 minut odpočívat.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a pomocí naběračky tvoříme na pánvi malé vdolečky. Vdolečky z obou stran opékáme a pak je pokládáme na připravený tác.

  • 4

    Vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme je na plátky. Na každý vdoleček položíme 2 plátky vajíčka a posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu