Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pohanková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pažitka
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 12 plátek Losos uzený
  • 1.5 balení Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 167.8 mg
  • Vláknina 3817.8 mg
  • Vitamín A 3817.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme rozdrobené droždí.

  • 2

    Přichystáme si pánev, do které vložíme máslo a rozpustíme. Sundáme z plotny a přilijeme k máslu mléko. Směs by měla být tak teplá, abychom v ní byli schopni udržet prst.

  • 3

    Smíchané mléko s máslem postupně přidáváme ke směsi mouky s cukrem a šleháme v husté, krémové těsto. Přidáme dvě lžíce oleje. Směs dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout.

  • 4

    Vykynutého těsto prošleháme a přidáme do něho vodu, dokud nevznikne hustá krémová směs.

  • 5

    Do pánve vlijeme zbytek oleje. Odděleně nalijeme tři lžíce těsta, vytvarujeme těsto v pánvi dokulata, aby lívance měly asi 5 centimetrů v průměru. Smažíme, dokud se nevytvoří bublinky, pak je otočíme a osmažíme z druhé strany.

  • 6

    Hotové lívance servírujeme na talíře, přidáme rolky z uzeného lososa, nadrobno nakrájené kupičky cibule, kupičky zakysané smetany. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. Podáváme.

Komentáře k receptu