Slovenské brynzové strapačky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Brynza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 410.8 mg
  • Vláknina 6650 mg
  • Vitamín A 6650 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, trochu vody a vypracujeme husté těsto. Na prkénku odkrajujeme malé kousky těsta přímo do osolené vařící vody. Strapačky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.

  • 2

    Uvařené vyjmeme z vody, propláchneme studenou vodou, omastíme rozškvařenou slaninou, přidáme rozmíchanou brynzu a vše dobře promícháme.

  • 3

    Strapačky přendáme na nahřátou mísu, znovu polijeme slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu