Solnohradské halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 195.5 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 360 mg
  • Vitamín A 360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj moučkový cukr, vmícháme žloutky a mouku a vše zlehka promícháme.

  • 2

    Menší plech vymažeme máslem, nalijeme na něj mléko a necháme roztéci po plechu. Přilijeme připravené sněhové těsto a rovnoměrně je na plechu rozetřeme. Zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Z upečeného těsta vykrajujeme lžičkou halušky. Podáváme je polité ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu