Slovenská polévka se skopovým masem a kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Skopová plec
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 40 g Ječné kroupy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 616 mg
  • Vláknina 8509.8 mg
  • Vitamín A 8509.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí vody (1,2 l) a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustu, nasekaný 1 stroužek česneku a cibuli.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky spolu s předem uvařenými kroupami.

  • 3

    Nakonec polévku dochutíme česnekem utřeným se solí.

Komentáře k receptu